У Раді зареєстрували черговий проєкт закону про зброю

У Раді зареєстрували черговий проєкт закону про зброю

Укрінформ
У Верховній Раді зареєстрували законопроєкт "Про зброю", яким передбачається визначити основні принципи поводження, використання, придбання, ввезення, маркування, а також порядок отримання дозволів на зброю.

Закон передбачає створення єдиного реєстру зброї, пише "Дзеркало тижня".

"Ліквідована трохи бюрократична процедура спілкування осіб, які планують придбати зброю, з органами, які видають на це дозвіл, але набагато жорсткіше порядок для короткоствола, для пістолетів, визначено порядок правил поведінки, складання відповідного іспиту і найголовніше - визначений порядок легалізації незаконного зброї, яке сьогодні існує в державі", - прокоментував законопроєкт один з його авторів, депутат ВР Ігор Фріс.

Читайте також: Білорусь "наглухо" закрила кордон з Україною - Лукашенко

За його словами, за даними фахівців і експертів, приблизно від 600 до 800 тис. одиниць зброї, були завезені із зони бойових дій або тим чи іншим чином переправлені на мирну територію.

"Той механізм, який дозволяє, в тому числі, цю зброю законним шляхом легалізувати, ставити на облік, і ті особи, у яких вона зараз знаходиться незаконно, стануть законними власниками цієї зброї", - додав Фрис.

Читайте також: Бійцям тероборони треба дозволити тримати нарізну зброю вдома — Кривонос

Говорячи про мету даного законопроєкту, він заявив, що документ спрямований на те, щоб "в країні не було сірого ринку, сірого обороту зброї".

До слова, текст проєкту закону досі не виклали у відкритий доступ, ознайомитися з ним на даний момент неможливо.

Нагадаємо: Україна — єдина країна Європи, в якій немає зброярського законодавства. З кінця 90-х років обіг зброї в країні регламентується наказом МВС №622.

Законопроєкт "Про цивільну зброю та боєприпаси" (і навіть не один варіант) був зареєстрований групою депутатів Верховної Ради минулого скликання ще у 2014 році, але не розглянуто, а в кінці серпня 2019 року був відкликаний.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-