Апеляційний суд залишив під арештом фігуранта

Апеляційний суд залишив під арештом фігуранта "справи Гримчака"

Укрінформ
Чернігівський апеляційний суд залишив під вартою Ігоря Овдієнка - свояка заступника міністра колишнього Міністерства з питань тимчасово окупованих територій Юрія Гримчака. 

Овдієнко, за версією слідства, є пособником урядовця у корупційних схемах, повідомив телеканал UA: Чернігів.

"Апеляційну скаргу захисника залишити без задоволення, а ухвалу слідчого судді Деснянського районного суду міста Чернігова від 17 серпня 2019 року про взяття під варту Овдієнка Ігоря Віталійовича залишити без змін. Ухвала набирає чинності з моменту винесення і оскарження у касаційному порядку не підлягає", - виголосив рішення головуючий суддя Іван Баглай.

Відтак, Овдієнко залишається в Чернігівському СІЗО.

Розгляд апеляції з перервами тривав три години без участі обвинуваченого. За словами його адвоката Тетяни Матяш, Овдієнко не може бути присутнім на засіданнях за станом здоров’я. За її словами, він є інвалідом ІІ групи через діабет, і в нього через стрес відмовляють ноги.

Читайте також: Гримчак перебуває в СІЗО законно, наголошують у прокуратурі

Матяш вважає, що її підзахисний потребує постійного медичного нагляду і його доцільно було б відпустити під домашній арешт. Однак сторона обвинувачення надала суду матеріали щодо можливого тиску з боку Овдієнка на заявника у цій справі, який нібито вже має місце, і апеляційний суд взяв їх до уваги.

Як повідомлялося, Юрія Гримчака та рідного брата його дружини Ігоря Овдієнка було затримано 14 серпня цього року за підозрою у вимаганні 1,1 млн доларів хабара. За версією слідства, Овдієнко допомагав Гримчаку у сприянні одній із фірм в отриманні дозволів на будівельні роботи в Києві. Чоловіки попалися "на гарячому" під час отримання частини коштів у сумі 480 тис. доларів США. Гроші були знайдені у квартирі Овдієнка. Наразі Гримчак звинувачується у заволодінні чужим майном шляхом шахрайства за попередньою змовою з групою осіб в особливо великих розмірах.

Підозрюваним висувається обвинувачення у заволодінні чужим майном шляхом шахрайства за попередньою змовою з групою осіб в особливо великих розмірах.

Читайте також: Адвокат Гримчака заявляє, що у справі відкрилися нові обставини

16 і 17 серпня п.р. Деснянський районний суд м. Чернігова ухвалив рішення про тримання обох фігурантів під вартою терміном на 2 місяці з можливістю внесення застави: Гримчаку - 6 млн грн, Овдієнку - 4 млн грн. Відтоді обоє перебувають у Чернігівському СІЗО.

Апеляційну скаргу Гримчака на рішення щодо запобіжного заходу Чернігівський апеляційний суд розглядатиме 6 вересня.

Уряд 2 вересня прийняв рішення про реорганізацію Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб шляхом приєднання до Міністерства у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-