При внесенні законопроєктів щодо змін до Конституції регламент не порушували - Стефанчук

При внесенні законопроєктів щодо змін до Конституції регламент не порушували - Стефанчук

Укрінформ
Перший віцеспікер ВР Руслан Стефанчук заявив про відсутність юридичних підстав говорити про порушення регламенту при внесенні до парламенту законопроєктів щодо внесення змін до Конституції.
Про це він сказав журналістам у кулуарах ВР, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Немає жодних юридичних підстав вважати, що ми допустили порушення регламенту. Якщо інші особи так вважають, то у них є повне конституційне право звернутися до Конституційного Суду, і ми і там відстоїмо свою правову позицію», - наголосив Стефанчук.

Він також підкреслив, що питання щодо скликання комітетів регулюється як регламентом, так і законом про комітети Верховної Ради.

«У статті 48 закону про комітети чітко зазначено, що в міжсесійний період є можливість зібрати комітети, якщо на цьому наполягають більше третини чи половини членів цих комітетів. Вони вернулися і провели засідання комітетів. Немає підстав у голів комітетів не скликати їх засідань», - уточнив Стефанчук.

Він також висловився щодо черговості сесій. «Що стосується того яка це сесія, ще раз підкреслюю, що згідно з рішенням Конституційного Суду 2003 року чітко визначено, що є 2 види сесій: чергові, або ординарні, і позачергові. Перша сесія є черговою сесією, тому що немає іншого. Крім цього, якщо подивитися норми Конституції там написано: чергові сесії, у тому числі перша», - пояснив Стефанчук.

Читайте також: У Раді вже зареєстрували понад 300 законопроєктів - Разумков

Як повідомлялося, Верховна Рада сьогодні ухвалила закон №7203 "Про внесення змін до статті 80 Конституції України (щодо недоторканності народних депутатів України)", який має набути чинності 1 січня 2020 року.

Крім того, депутати мають намір підтримати направлення до Конституційного Суду для отримання висновків ще шести законопроєктів щодо внесення змін до Основного закону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-