Україна і Хорватія домовилися про взаємні візити на найвищому рівні

Україна і Хорватія домовилися про взаємні візити на найвищому рівні

Укрінформ
Україна і Хорватія скоординували напрямки взаємодії перед головуванням Хорватії в ЄС, домовилися про проведення візитів на найвищому рівні та зміцнення співпраці в економічній та енергетичній сферах.
Про це йшлося під час під час чергового раунду українсько-хорватських політичних консультацій на рівні заступників міністрів закордонних справ, повідомляє пресслужба МЗС.

"Домовлено про проведення візитів на найвищому рівні, зміцнення практичної співпраці в економічній та енергетичній сферах, продовження роботи групи з обміну досвідом мирної реінтеграції тимчасово окупованих територій", - йдеться у повідомленні.

Як поінформували у пресслужбі, українська сторона висловила вдячність Хорватії за незмінну підтримку у протидії російській агресії, зокрема, реабілітацію поранених українських військовослужбовців та організацію відпочинку відповідних категорій дітей. Також відзначено необхідність збереження санкцій ЄС щодо Росії.

Хорватська сторона підтвердила підтримку євроатлантичного та євроінтеграційного курсу України. У цьому контексті домовлено про підготовку окремих переговорів стосовно пріоритетів хорватського головування в ЄС у 2020 році та підготовки чергового саміту Східного партнерства.

Читайте також: Зеленський і Зурабішвілі обговорили координацію співпраці з інституціями ЄС

За результатами переговорів підписано План консультацій між Міністерством закордонних справ України та Міністерством закордонних та європейських справ Республіки Хорватія на 2020-2021 роки.

Українську сторону представляв заступник міністра закордонних справ України Василь Боднар, хорватську - заступник міністра закордонних справ Республіки Хорватія Віце Скрачич.

Фото: mfa.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-