Чорновол: ДБР відмовилось реєструвати провадження щодо Портнова

Чорновол: ДБР відмовилось реєструвати провадження щодо Портнова

Документ
Укрінформ
Колишній народний депутат Тетяна Чорновол заявляє, що Державне бюро розслідувань відмовилося вносити до Єдиного реєстру досудових розслідувань (ЄРДР) її заяви щодо ексзаступника глави Адміністрації президента Андрія Портнова.

Про це Чорновол повідомила на своїй сторінці у Facebook.

"Керівник ДБР Роман Труба відмовився внести до ЄРДР мої заяви про злочини Портнова. Хоча відмова у прийнятті та реєстрації заяви чи повідомлення про кримінальне правопорушення не допускається (ч. 4 ст. 214 КПК України)", - написала вона.

При цьому Чорновол зазначила, що під час особистої зустрічі Труба "виправдовувався, що ДБР порушило цілий букет політично замовних кримінальних справ по заявах самого Портнова, тому що не могло відмовити згідно КПК".

"На цій зустрічі я повідомила Трубу, що готую заяви про злочини Портнова. Він мені гарантував, що порушить кримінальні справи і перевірить викладені факти. Мої заяви стосувалися "узурпації влади" Портновим та його зловживання на державній посаді в інтересах комерційної структури", - поінформувала Чорновол.

Однак, за її словами, вона отримала від ДБР "дві відмови" щодо реєстрації проваджень.

Читайте також: Суд допитає Кличка, Парубія, Луценка і Портнова у справі Майдану

Як повідомлялося, 19 травня Портнов повернувся в Україну після більш ніж 5 років життя за кордоном. У період з 2010 до 2014 року він був заступником глави Адміністрації президента Віктора Януковича.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-