"ЄС" пропонує завтра проголосувати за створення спецкомісії у справах ветеранів

Укрінформ
Співголова фракції "Європейська солідарність" Ірина Геращенко пропонує вже у вівторок, 3 вересня, на засіданні Верховної Ради проголосувати за створення Тимчасової спеціальної комісії у справах ветеранів.

Відповідну пропозицію вона озвучила під час засідання Погоджувальної ради в понеділок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я хочу нагадати, що після рішення партії влади ліквідувати комітет з питань ветеранів, було запропоновано створити спеціальну комісію з питань ветеранів. Ми вважаємо що час настав, і ми би хотіли, щоб першим рішенням Регламентного комітету було саме пропозиція винести до зали створення такої спеціальної комісії у справах ветеранів, щоб ми її вже завтра (3 вересня, - ред.) проголосували, - сказала Геращенко.

Вона також переконана, що до цієї комісії не варто підходити формально, застосовуючи до її формування квотний принцип.

Читайте також: Гончарук і Коляда обговорили проблемні питання з ветеранами

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков підтвердив, що плани створити таку комісію існують і проєкт створення такої комісії має опрацювати Регламентний комітет.

"Щодо утворення Тимчасової спеціальної комісії з питань правового статусу ветеранів - ми різні підбирали назви, але це одна з них. Такий проєкт є. Я думаю, що буде необхідно, щоб його дійсно опрацював Регламентний комітет, і після цього ми зможемо його розглядати в залі", - сказав Разумков. При цьому спікер не уточнив, коли таке рішення може бути винесене на розгляд.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-