Оржель заявив, що об'єднання Міненерговугілля та Мінприроди усуває конфлікт інтересів

Оржель заявив, що об'єднання Міненерговугілля та Мінприроди усуває конфлікт інтересів

Укрінформ
Об'єднання колишніх Міністерства енергетики та вугільної промисловості і Міністерства екології та природних ресурсів усунуло конфлікт інтересів між двома відомствами.

Про це під час пресконференції в Будинку уряду сказав міністр енергетики та захисту довкілля України Олексій Оржель, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Яка логіка закладалася у таке об'єднання? Ми заклали у неї зміну погляду на питання екології, захисту довкілля та енергетики. Попри ті глобальні тенденції, які є у світі, зокрема, захисту клімату, ми не можемо надалі залишати конфлікт на рівні міністерств. Ми маємо забезпечити формування політики максимально комплексно", - сказав Оржель.

Читайте також: США готові допомогти енергетиці України — міністр Перрі

На його думку, енергетика, екологія та кінцеве споживання є взаємопов'язаними елементами.

"Ми вирішуємо, які ресурси будуть використовуватися, які надра будуть видобуватися, як ми далі будемо їх транспортувати, чи обираємо ми традиційну енергетику та зменшення її впливу на довкілля... Ми аналізуємо, які втрати ми маємо на шляху до споживача, можливо, нам треба змінити тренд. Скоро ви побачите програму уряду, вона готується, перебуває на фінальній стадії", - зазначив Оржель.

За його словами, у програму закладені такі пріоритети: відновлювана енергетика, акумулюючі потужності, збільшення власного видобутку, енергоефективність.

"Логіка, за якою ми будемо максимально незалежні та максимально ефективні. Ми докладатимемо всіх зусиль, щоб економіка зростала. Щоб людина могла собі дозволити платити економічно обґрунтовані тарифи. І енергоефективність на рівні інфраструктури має стати драйвером зростання економіки України", - додав міністр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-