Пенс і Зеленський обговорили майбутній візит Президента України до США

Пенс і Зеленський обговорили майбутній візит Президента України до США

Фото
Укрінформ
Україна рішуче налаштована на проведення реформ та боротьбу з корупцією та підтримку й розвиток бізнесу.
На цьому наголосив Президент України Володимир Зеленський на зустрічі з віцепрезидентом США Майком Пенсом, що відбулась у Варшаві під час участі у меморіальних заходах з нагоди 80-ї річниці початку Другої світової війни, повідомляє пресслужба глави держави.

«Ми маємо не просто боротися з корупцією, ми маємо перемогти її. Ми запустили Антикорупційний суд, який починає працювати вже 5 вересня. Ми перезапускаємо інші антикорупційні органи, змінили голову Служби безпеки України, маємо нового генерального прокурора та новий молодий уряд. Ми справді налаштовані дозволити бізнесу, економіці розвиватися», – запевнив глава держави.

Він також поінформував свого співрозмовника, що у перший день роботи нового парламенту було зареєстровано понад 70 законопроєктів, які, серед іншого, передбачають подолання корупції.

Як повідомляє Офіс Президента, українська та американська сторони обговорили ситуацію на Донбасі та покрокову стратегію повернення миру в Україну. Пенс запевнив, що США не змінять позиції щодо підтримки територіальної цілісності та суверенітету України. У фокусі уваги сторін було надання Києву військово-технічної допомоги.

Читайте також: Зеленський подякував США за підтримку територіальної цілісності України

Співрозмовники також обговорили співпрацю в енергетичній сфері, наголосивши на важливості підписаного Меморандуму про взаєморозуміння між Україною, Польщею та США. Віцепрезидент США особливо відзначив підтримку Сполученими Штатами незалежності України в енергетичному питанні.

Крім того, йшлося про майбутній візит Володимира Зеленського до США та його зустріч із Президентом Дональдом Трампом, поінформували в ОП.

Фото: www.president.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-