Зеленський: Ми готові говорити з Америкою про бізнес між країнами

Зеленський: Ми готові говорити з Америкою про бізнес між країнами

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський під час майбутнього можливого візиту до США запрошуватиме американців інвестувати в Україну та говоритиме з президентом Дональдом Трампом про підтримку Української держави в різних галузях, у тому числі безпековій.

Про це він заявив в інтерв’ю телеканалу “1+1”, яке дав колезі-актору по серіалу “Слуга народу” Станіславу Боклану, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Ми повинні бути незалежною, сильною країною і пишатись нею. І їхати просто сказати: "Будь ласка, ви така велика країна, дайте нам трошки грошей, ми будемо вас підтримувати" - ні, ми нормальна країна, у нас просто іде війна, ми сильна країна, у нас дуже гарні люди. Тому давайте разом працювати. У вас (американців — ред.) є зацікавленість в економіці, в підприємствах, в землі, в енергетичному комплексі, тому давайте - давайте гроші, інвестуйте, ми готові говорити з Америкою про бізнес між країнами. Є ще питання міжнародних відносин, питання припинення війни, очікуємо на їхню підтримку”, - зазначив Зеленський.

Він підкреслив, що США — стратегічний партнер України в багатьох галузях, особливо, в економіці, енергетиці, безпеці енергетичного сектору, ОПК.

Читайте також: Зеленський про партію Медведчука: "Буде дуже гучна історія, яка погано закінчиться"

“Там дуже багато пунктів, про які ми повинні домовитись. І від них дуже багато залежить. Вони дійсно підтримують Україну”, - поділився глава державами планами на візит до США.

При цьому він підкреслив, що з президентом Трампом “треба зустрітись, познайомитись, подивитись в очі, почути, що їх цікавить в країні, ми скажемо – що нам потрібно від них”.

“Ми не будемо з простягнутою рукою йти до них, ми пропонуємо: інвестуйте в країну, нам потрібні більш дешеві гроші. Я розумію, що немає довіри до правоохоронної системи, але будемо над цим працювати”, - додав Зеленський.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-