Президент сказав, коли почнуться “посадки”

Президент сказав, коли почнуться “посадки”

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський розраховує, що восени, після запуску Вищого антикорупційного суду, розпочнеться робота щодо притягнення корупціонерів до відповідальності.

Про це він заявив в інтерв’ю телеканалу “1+1”, яке дав колезі-актору по серіалу “Слуга народу” Станіславу Боклану, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“І я думаю, що восени, коли в нас з’являться й Антикорупційний суд, і генеральний прокурор, все почнеться. Все почнеться”, - відповів він на запитання, коли чекати на “посадки” корупціонерів.

Він нагадав про призначення генпрокурора і про те, що Антикорупційний суд в Україні починає працювати 5-го вересня.

На запитання, чи буде "аукціон кримінальних справ", Зеленський відповів: "Подивимось".

"Скільки грошей не буде вистачати державі. Може бути... Думаю, є такі кримінальні справи і є такі люди. Батьківщину продавати не можна, тому деякі справи в жодному разі не можна продавати. І під заставу деяким людям не можна виходити", - додав Зеленський.

Читайте також: Зеленський розповів про дзвінки Путіну і домовленість про особисту зустріч

Як повідомлялося, 29 серпня Верховна Рада підтримала кандидатуру Руслана Рябошапки на посаду генерального прокурора. За відповідне рішення проголосували 312 народних депутатів. Під час президентських виборів Рябошапка був радником Володимира Зеленського з правоохоронної та антикорупційної політики, а до того працював у НАЗК. 21 травня 2019 року указом Президента Рябошапка був призначений заступником глави Адміністрації Президента, згодом - заступником голови Офісу Президента.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-