Зеленський розповів про дзвінки Путіну і домовленість про особисту зустріч

Зеленський розповів про дзвінки Путіну і домовленість про особисту зустріч

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський під час другої телефонної розмови говорив із президентом РФ Володимиром Путіним, що третьою їхньою комунікацією має стати особиста зустріч на перемовинах у "нормандському форматі".

Про це глава Української держави заявив в інтерв’ю телеканалу "1+1", яке дав колезі-актору по серіалу "Слуга народу" Станіславу Боклану, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми це проговорили (про ситуацію на Донбасі — ред.) на другому дзвінку і про те, що ми продовжимо третій раз — це буде наша в "нормандському форматі" особиста зустріч. Нашою стороною вона була запланована. Чесно кажучи, він (Путін — ред.) мені сказав відверто, що були раніше такі стосунки, що ні про які зустрічі не може бути (мови - ред.), але щоб вирішувати у "мінському форматі" лідери повинні зустрічатися у "нормандському форматі", - зазначив Зеленський.

Читайте також: Макрон підтвердив Зеленському намір провести "нормандську зустріч" найближчим часом

За його словами, "тільки дивлячись очі в очі і в присутності західних лідерів ми можемо домовитись і підписатись – що найважливіше".

Водночас він нагадав, що вперше подзвонив Путіну і говорив з ним близько 30 хвилин про виконання Росією рішення Міжнародного трибуналу і звільнення українських моряків, про війну на Донбасі тощо.

Читайте також: Меркель обговорила з Путіним "нормандську" зустріч

"Він (Путін — ред.) казав мені інформацію ту, якою він володіє, я йому говорив про інформацію, яку знаю я. І це різні інформації про те, що відбувається на Донбасі", - зауважив Президент.

Вдруге Зеленський подзвонив президенту РФ після загострення на Донбасі і вбивства українських захисників: "Друга розмова була, я подзвонив йому після загибелі наших хлопців на Донбасі... Друга моя розмова була термінова, я сказав, що ми з вами домовилися про припинення вогню. А там (на Донбасі — ред.) відбуваються (обстріли — ред.). Був обмін інформацією".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-