Зеленський пропонує підпорядкувати Нацгвардію президенту

Зеленський пропонує підпорядкувати Нацгвардію президенту

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський пропонує вивести Національну гвардію із системи Міністерства внутрішніх справ.

Текст відповідного законопроєкту №1007 “Про внесення змін до деяких законів України щодо діяльності Національної гвардії України” опублікований на сайті Верховної Ради.

“Проєкт закону розроблено з метою унормування, спрямування та координації діяльності Національної гвардії України, забезпечення реалізації державної політики у цій сфері, політичних та стратегічних цілей, принципів і напрямів її розвитку”, - ідеться в пояснювальній записці до документа.

Зазначається, що законопроєктом пропонується внести зміни до окремих положень законів "Про національну безпеку України" та "Про Національну гвардію України" щодо чіткого визначення механізмів реалізації конституційних повноважень Президента з керівництва діяльністю Національної гвардії; призначення вищого керівного складу НГУ; порядку створення, реорганізації і ліквідації оперативно-територіальних об’єднань Нацгвардії, їх органів військового управління, з’єднань, військових частин та інших структурних одиниць НГУ; порядку передислокації самостійних підрозділів НГУ тощо.

Читайте також: Як Зеленський хоче реформувати ГПУ — оприлюднили текст законопроєкту

Згідно з порівняльною таблицею до законопроєкту із закону "Про Національну гвардію України" передбачається, зокрема, вилучити положення про те, що НГУ входить до системи Міністерства внутрішніх справ.

При цьому запроваджується пункт, що діяльність Нацгвардії спрямовується Президентом через командувача НГУ, який здійснює безпосереднє керівництво Національною гвардією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-