Гончарук пояснив, чому Аваков залишився в уряді

Гончарук пояснив, чому Аваков залишився в уряді

Відео
Укрінформ
Прем’єр-міністр Олексій Гончарук заявив, що рішення залишити на посаді міністра внутрішніх справ Арсена Авакова було одним із найскладніших у процесі формування нового уряду.

Про це він сказав на зустрічі з журналістами у п’ятницю, відео з якої опубліковано на Youtube-каналі “Української правди”.

“Це одне з найскладніших рішень, яке приймалося під час формування уряду... Чому Аваков незамінний? Він точно не незамінний, сто відсотків. Тобто, абсолютно точно є люди, які могли б теоретично його замінити. Чому прийнято рішення його залишити зараз? З одного міркування, найголовнішого: в країні війна і в умовах війни людину, яка відповідає за найбільший безпековий блок в уряді, враховуючи, що уряд досить молодий, багато дуже людей, які не мають додаткового досвіду, враховуючи, що пан Аваков брав участь у забезпеченні проведення чесних виборів, тому що ми всі знаємо, що його роль в цьому... вона певною мірою була... Тому, за сукупністю цих плюсів і мінусів, команда прийняла рішення залишити пана Авакова в складі уряду”, - сказав Гончарук.

Він зауважив, що при цьому були дуже чітко окреслені “червоні лінії”.

"Я вважаю, що Аваков зробив багато хорошого для країни в певний період час. Я вважаю, що є багато підстав вважати, що він великий бізнесмен, який, в тому числі, має якісь свої бізнес-інтереси”, - зауважив Прем’єр-міністр.

Водночас він нагадав, що з парламентської трибуни заявив про те, що “красти не будуть”.

“Це означає, що ніяких винятків бути не може. І якщо ви, преса, громадянське суспільство, з яким ми будемо дуже тісно співпрацювати, будемо мати певні конкретні претензії, ми з Президентом домовилися: перша серйозна підстава вважати, що модель поведінки така, що не може бути припустимою, і будь-яка людина, а не лише Аваков, має піти. Якщо є претензії по суті, для того, щоб не втрачати довіру до уряду, до команди загалом, людина має піти”, - заявив Гончарук.

Водночас він висловив невдоволення темпами реформування МВС.

“Насправді, я не задоволений, і одна з тих реформ, яка не відбулася - це реформа поліції“, - сказав Гончарук.

Читайте також: РАДА ЗАТВЕРДИЛА НОВИЙ КАБМІН

Зокрема, він наголосив на необхідності реформування кримінальної поліції.

“Але це дуже складна розмова, яка в мене ще буде з паном міністром, і ми з ним вже домовилися на наступному тижні зустрітися і поговорити на цю тему”, - додав Прем’єр-міністр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-