Перекладач Гройсмана визнав свою вину у держзраді й вийшов на волю

Перекладач Гройсмана визнав свою вину у держзраді й вийшов на волю

Укрінформ
Голосіївський райсуд Києва затвердив угоду про визнання винуватості між колишнім перекладачем Прем’єр-міністра Станіславом Єжовим і прокурором Головної військової прокуратури Олександром Банником.

Рішення від 22 серпня оприлюднене у Єдиному реєстрі судових рішень 28 серпня, повідомляє Укрінформ.

У ньому зазначається, що 21 серпня між обвинуваченим та прокурором Головної військової прокуратури Банником було укладено угоду про визнання винуватості. Згідно з угодою Єжов визнав свою вину у державній зраді, розкаявся, добровільно надає та надалі зобов`язаний надавати визнавальні та викривальні свідчення суду в з`ясуванні обставин діяльності співучасників злочину, що мають істотне значення для повного їх викриття.

Зауважується, що сторони узгодили покарання у вигляді позбавлення волі строком на 3 роки 28 днів без конфіскації майна. При цьому до Єжова був застосований так званий “закон Савченко”, за яким один день в СІЗО дорівнює двом дням позбавлення волі. Оскільки Єжов перебував у СІЗО від 20 грудня 17-го року по 3 липня цього року, його відпустили на волю.

Читайте також: Справа про держзраду: колишній перекладач Гройсмана вийшов із СІЗО

Як повідомлялося, Станіслава Єжова звинувачували в тому, що у період із травня по грудень 2017 року, діючи на виконання завдань Головного управління Генерального штабу Збройних сил Російської Федерації, на шкоду державній безпеці України та надаючи сприяння в проведенні підривної діяльності проти нашої держави, збирав важливу службову інформацію Кабінету міністрів України у сфері зовнішніх відносин, яку передавав співробітникам розвідувального органу РФ.

20 грудня 2017 року співробітники Служби безпеки України затримали Єжова у Будинку уряду. До нього застосували запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без визначення розміру застави.

У червні 2018 року обвинувальний акт щодо Єжова направили до суду для розгляду по суті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-