Засновниця фонду

Засновниця фонду "Восток-SOS" стала координаторкою Офісу з розробки гуманітарної політики

Укрінформ
Новою координаторкою Офісу з розробки гуманітарної політики України стала правозахисниця, співзасновниця та член правління Благодійного фонду "Восток-SOS" Олександра Дворецька.
Про це повідомив у Facebook міністр культури, молоді та спорту України Володимир Бородянський.

"Представляю вам нового координатора Офісу з розробки гуманітарної політики України. Напрямок: гуманітарна та інформаційна політика тимчасово окупованих територій", - написав Бородянський.

Він поінформував, що Дворецька політолог за освітою, народилась та виросла в Криму, до березня 2014 року очолювала Кримський правозахисний центр "Дія". Після переїзду з Сімферополя до Києва заснувала одну з найбільших національних організацій - Благодійний фонд "Восток-SOS", який опікується питаннями захисту прав переселенців, мешканців тимчасово окупованих територій та територій близько лінії зіткнення.

Читайте також: Суд просять дозволити переселенцям отримувати виплати не лише через Ощадбанк

Олександра була співавторкою законопроектів щодо захисту прав внутрішньо переміщених осіб, осіб, зниклих безвісти, а також законодавчих ініціатив по забезпеченню політичних прав переселенців, а також нормативного регулювання організації порядку перетину КПВВ в Донецькій та Луганській областях. Окрім того, вона була співкоординаторкою і співорганізаторкою від громадських організацій парламентських слухань про тимчасово окуповані території та внутрішньо переміщенних осіб у Верховній Раді України у 2016 році і входила до Експертної ради парламентського комітету з прав людини.

Фотоwww.facebook.com/Oleksandra Dvoretska

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-