Фракція

Фракція "ЄС" достроково пішла з засідання Ради

Укрінформ
Народні депутати з фракції "Європейська солідарність" покинули засідання парламенту вночі 30 серпня і заявляють про порушення регламенту під час проведення засідання.

Про це у коментарі журналістам у кулуарах парламенту сказав співголова фракції "Європейська солідарність" Артур Герасимов, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"При такому гвалтуванні закону України і Конституції України, на наші численні звернення до правлячої монобільшості все ж таки робити це за регламентом... але робиться щось незрозуміле, тому фракція політичної партії "Європейська солідарність" прийняла рішення не бути присутніми при такому гвалтуванні законодавства України, - сказав Герасимов.

При цьому він наголосив, що фракція "Євросолідарності" буде підтримувати правлячу партію у всьому, що стосується вступу України до НАТО та Європейського Союзу, збереження територіальної цілісності та суверенітету України. При цьому Герасимов зазначив, що рішення, які "руйнують парламентаризм, потребують уваги журналістів".

"Сьогодні, як ми бачимо, одна з гілок влади - законодавча влада - якщо чесно, просто руйнується", - вважає Герасимов.

Фракція "Європейська солідарність" покинула засідання, коли головуючі почали ставити на голосування питання про скорочення строків розгляду законопроєктів, які Президент визначив як невідкладні, та доручали комітетам, до предметів відання яких відносяться дані законодавчі акти, терміново підготувати їх до розгляду.

Читайте також: "Євросолідарність" переходить в опозицію

Засідання згодом покинула і фракція "Голос", але потім повернулися.

Раніше голова фракції партії "Слуга народу" Давид Арахамія припустив, що в ухвалених вночі законопроєктах, ВР може припуститися "нелетальних помилок".

Як повідомляв Укрінформ, Верховна рада 29 серпня ухвалила рішення продовжити засідання до моменту ухвалення рішень щодо всіх питань, включених у порядок денний. У коментарях представників партії “Слуга народу” давалися різні оцінки щодо імовірної кількості законопроєктів, які депутати мають розглянути за одну ніч — від трьох десятків до сотні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-