Луценко оцінив свого ймовірного наступника на посаді глави ГПУ

Луценко оцінив свого ймовірного наступника на посаді глави ГПУ

Укрінформ
Генеральний прокурор Юрій Луценко позитивно оцінює кандидатуру свого наступника Руслана Рябошапки.

Про це Луценко сказав у коментарі журналістам у кулуарах Верховної Ради ввечері в четвер після засідання Комітету з питань правоохоронної діяльності, який погодив його звільнення, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У мене немає з ним (Русланом Рябошапкою — ред.) особистих стосунків, але бачив його на різних антикорупційних або правничих конференціях, і його професійний багаж дозволяє мені вважати його готовим до такої роботи", - сказав Луценко.

Також, за словами чинного очільника ГПУ, Рябошапка пройшов "важливий етап для майбутнього генпрокурора" - незаконне переслідування.

"Я бачив, як після звільнення з НАЗК на нього (Руслана Рябошапку - ред.) спробували завести замовну справу. За моїм дорученням прокурор Києва розібрався і доповів, що там нічого немає. Справа була закрита, але він також пройшов цей дуже важливий для майбутнього генпрокурора етап - незаконного переслідування. Це також дуже важливо", - зазначив Луценко.

Також він наголосив на важливості підтримки нового генпрокурора більшістю в парламенті.

Читайте також: Луценко написав заяву про відставку

"Він опирається на потужну більшість Верховної Ради. Без зміни законодавства швидкі досягнення в ГПУ неможливі. Тому дуже важливо, щоб новий генпрокурор був підкріплений новою ефективною більшістю в парламенті", - сказав Луценко.

За словами чинного генпрокурора, названі складові приводять його до думки, що Рябошапка - добра кандидатура для подальшої роботи в Генпрокуратурі.

Також Луценко зазначив, що "час революційних змін політично призначеного прокурора, який зламав систему, завершився, а прийшов час професійного юридичного управління цим організмом".

Як повідомляв Укрінформ, Комітет Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності рекомендував парламенту звільнити Юрія Луценка з посади генпрокурора та призначити на неї Руслана Рябошапку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-