Аваков залишається міністром під персональну відповідальність Президента - Арахамія

Аваков залишається міністром під персональну відповідальність Президента - Арахамія

Укрінформ
Голова фракції політичної партії «Слуга народу» пояснив, що міністр внутрішніх справ Арсен Аваков залишатиметься на цій посаді як «перехідний» міністр упродовж пів року.

Про це Давид Арахамія заявив журналістам у кулуарах парламенту, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Мої прогнози, тобто це вже майже факт: Арсен Борисович тимчасово залишається (на посаді міністра внутрішніх справ - ред.) під персональну відповідальність Президента», - сказав Арахамія.

За його словами, причиною відтермінування відставки Авакова є «перехідний період».

«Так в бюджетному процесі потрібен «перехідний період», тому Оксана Маркарова залишається, і є нацбезпека, де у нас Міністерство оборони і МВС. З Міноборони у нас досягнуті домовленості, що міністр Полторак буде підтримувати Андрія Загороднюка, допомагатиме йому, а щодо МВС - Арсен Борисович Аваков теж буде в якості «перехідного» міністра зараз працювати», - пояснив Арахамія.

Водночас він уточнив, що цей перехідний період у випадку Авакова може тривати пів року.

«Моє враження - це шість місяців», - сказав Арахамія.

При цьому голова фракції «Слуга народу» підкреслив, що за цей час міністр внутрішніх справ має повністю оновити склад своїх заступників, які, в свою чергу, «матимуть почати працювати, набувати досвіду, контролювати це міністерство і почати впроваджувати реформу, яку нам обіцяли».

Після цього, за словами Арахамії, Аваков сам подасть у відставку.

«Я думаю, що його не звільнять, а він піде сам», - додав політик.

Як повідомляв Укрінформ, 28 серпня Президент Володимир Зеленський під час зустрічі з майбутніми народними депутатами у виставковому центрі "Парковий" на запитання про імовірне призначення Аресна Авакова відповів, що "рішення ще не прийнято", і у цьому питанні його цікавлять лише професійні якості.

Читайте також: Арахамія не став коментувати, чи залишать Авакова в уряді

Ввечері 28 серпня активісти під Офісом Президента влаштували протест проти призначення Авакова міністром внутрішніх справ у новому уряді. Аналогічна акція протесту пройшла 29 серпня під Верховною Радою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-