НАЗК заявляє про недостовірні відомості у декларації Джапарової

НАЗК заявляє про недостовірні відомості у декларації Джапарової

Укрінформ
Національне агентство з питань запобігання корупції виявило недостовірні відомості у декларації першої заступниці Міністра інформаційної політики Еміне Джапарової.

Про це повідомляє пресслужба агентства.

"Встановлено, що Еміне Джапарова, подаючи декларацію за 2016 рік, не задекларувала земельну ділянку, яка належить члену сім’ї (чоловікові) на праві оренди, та не зазначила інформацію про його корпоративні права в ТОВ "Крим-Терра-Інвест", а також не відобразила інформацію про отриманий чоловіком дохід від відчуження автомобіля та дохід у вигляді додаткового блага від банку", - йдеться у повідомленні.

Так, загальна сума недостовірних відомостей у декларації Джапарової за 2016 рік становить майже 513 тис. гривень.

Крім того, НАЗК встановило недостовірні відомості у деклараціях ексзаступника Міністра екології таприродніх ресурсів України Віктора Канцурака, судді Болградського районного суду Одеської області Володимира Раци та секретаря Рівненської міської ради Сергія Паладійчука.

"Віктор Канцурак, подаючи декларацію за 2015 рік, не зазначив відомості щодо вартості квартири, яка належить йому на праві власності, а також не задекларував доходи, отримані дружиною. Загальна сума недостовірних відомостей у декларації становить понад 400 тис. гривень", - пояснили у НАЗК.

Читайте також: НАЗК провело автоматизовану перевірку понад тисячі декларацій

За результатами перевірки декларації Володимира Раци за 2016 рік було агентство встановило, що суддя не зазначив відомості про корпоративні права дружини в ТОВ "Буд-Конт-Сервіс" та вказав недостовірну інформацію щодо її корпоративних прав у МПП "Дар".

Загалом уповноважені особи Національного агентства встановили декларування недостовірних відомостей на суму понад 3,1 млн гривень.

Крім того, НАЗК виявило, що Сергій Паладійчук у декларації за 2017 рік зазначив недостовірні відомості щодо часток у статутному капіталі трьох товариств, які йому належать, а також житлового будинку та земельної ділянки, які належать дружині.

Загальна сума недостовірних відомостей у декларації Паладійчука за 2017 рік становить понад 570 тис. гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-