Зеленський подякував Туску за ініціативу запросити Україну на наступний саміт G7

Зеленський подякував Туску за ініціативу запросити Україну на наступний саміт G7

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський у телефонній розмові обговорив із Президентом Європейської Ради Дональдом Туском перебіг та основні результати саміту G7 у Біарріці (Франція).

Про це повідомляє пресслужба глави Української держави.

“Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з Президентом Європейської ради Дональдом Туском. Було обговорено перебіг та основні результати саміту “Групи семи”, який відбувся 24-26 серпня у м. Біарріці (Французька Республіка)”, - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що Зеленський позитивно оцінив позицію учасників саміту щодо неможливості повернення Росії до “Групи семи”.

Також Президент України подякував співрозмовнику за його особисту активну позицію під час обговорення українського питання на саміті, зокрема за висловлену ініціативу щодо запрошення нашої держави взяти участь у наступному саміті G7 в США у 2020 році.

Зазначається, що Туск запевнив у незмінній позиції ЄС на підтримку суверенітету та територіальної цілісності України.

Читайте також: Ексрадник Байдена теж пропонує Трампу запросити Україну на саміт G7

Як повідомляв Укрінформ, на саміті Великої сімки у Франції обговорювалося питання повернення до формату G8 за участі РФ, лідери країн погодилися, що наразі для такого рішення ще занадто рано.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-