Зеленський запропонує у Варшаві низку ініціатив в історичній сфері

Зеленський запропонує у Варшаві низку ініціатив в історичній сфері

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський під час офіційного візиту до Варшави 31 серпня запропонує ряд ініціатив в історичній сфері.

Про це в коментарі власному кореспондентові Укрінформу повідомив посол України в Польщі Андрій Дещиця.

“Питання історичного минулого потребує особливої уваги і ми сподіваємося, що Президент України та Президент Польщі зможуть щиро і відверто обговорити усі питання історичного контексту, які нині викликають і негативні емоції. Президент України запропонує низку важливих ініціатив, які, сподіваємося, знайдуть підтримку польської сторони”, - підкреслив Дещиця.

Він висловив очікування, що за результатами візиту Президенти доручать урядам двох держав “конструктивно і комплексно врегулювати усі проблемні моменти, які досі існують в історичному діалозі, і перевести ці питання в площину практичної співпраці, а не безкінечних спорів”. Дещиця підкреслив: українська позиція полягає у тому, що “історія не повинна нас розділяти, а навпаки – об’єднувати, у тому числі й навколо спільної пам’яті про невинні жертви українсько-польських протистоянь”.

“Нам вкрай необхідна підтримка Польщі на міжнародній арені в протистоянні російській агресії та відновленні територіальної цілісності України. Ми високо цінуємо регіональне лідерство Польщі, її роль у світовій та європейській політиці, міцну трансатлантичну співпрацю з США”, - зазначив Дещиця.

Він звернув увагу, що це буде вже друга зустріч Президентів. І нагадав, що перша зустріч відбулася у Брюсселі відразу після обрання Зеленського на пост глави держави, продемонструвавши цим своє бажання разом працювати над реалізацією євроінтеграційного курсу України та зміцненням двосторонніх відносин, спрямованих на спільну європейську перспективу.

Як наголосив посол, українська сторона розраховує на активізацію двостороннього політичного діалогу між усіма гілками влади України та Польщі – після початку роботи Верховної Ради України нового скликання та формування уряду.

“Розуміємо, що у Польщі зараз триває підготовка до парламентських виборів 13 жовтня 2019 року, тому багато з нових ініціатив будемо реалізовувати теж з урахуванням нового складу парламенту та уряду Польщі”,- наголосив він.

Читайте також: Лукашенко не поїде до Польщі, бо туди не запросили Путіна - ЗМІ

Як відомо, у перший день візиту до Варшави, Зеленський зустрінеться з Президентом та Прем’єр-міністром Польщі, а також з керівництвом польського парламенту. Наступного дня глава держави візьме участь у міжнародних заходах з відзначення 80-річчя початку Другої світової війни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-