Остаточного варіанту обміну немає, доля Сенцова ще не вирішена — Медведчук

Остаточного варіанту обміну немає, доля Сенцова ще не вирішена — Медведчук

Укрінформ
Українська влада займається питанням обміну полоненими між Україною і РФ, але остаточний варіант обміну, а також доля політв'язня Олега Сенцова ще не вирішені.

Про це журналістам у кулуарах Верховної Ради повідомив народний депутат від партії "Опозиційна платформа — За життя" Віктор Медведчук, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Так, на питання, чи відома дата обміну полоненими і чи готують Олена Сенцова на обмін, Медведчук відповів: "Цим питанням займається офіційна влада сьогодні, є - Президент України, пан Зеленський і його команда. Я знаю про те, що такі перемовини ведуться, але остаточного варіанту ще немає. Точно так остаточно не вирішена доля людини, яку ви назвали — Сенцова".

Читайте також: Сенцова вивезли з колонії — російські телеграм-канали

Як повідомляв Укрінформ, незаконно засуджений у Росії український режисер Олег Сенцов вперше за довгий час не подзвонив матері, хоча раніше завжди їй телефонував наприкінці місяця.

Російські телеграм-канали "Незыгарь" і Baza стверджують, що Сенцова вивезли вчора вдень з колонії №8 у місті Лабитнангі. Де саме зараз перебуває Сенцов — невідомо. Про це повідомило джерело в спецвідділі колонії. Офіційного підтвердження цієї інформації немає.

Раніше ЗМІ повідомляли, що Росія і Україна домовилися про обмін "33 на 33". Президент України Володимир Зеленський заявив, що сподівається на «перші результати» щодо обміну утримуваних осіб між Україною та Росією найближчим часом.

Напередодні прес-секретар генерального прокурора України Лариса Сарган, коментуючи звільнення з СІЗО Кирила Вишинського, написала, що йому змінили запобіжний захід у рамках підготовки до обміну "35 на 35".

Кримського режисера Олега Сенцова і активіста Олександра Кольченка затримали представники російських спецслужб у Криму в травні 2014 року за звинуваченням в організації терактів на півострові. У серпні 2015 року Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону засудив Сенцова до 20 років колонії суворого режиму за звинуваченням у терористичній діяльності на території Криму. Кольченко отримав 10 років колонії. Обидва свою вину не визнали.

Сенцов відбуває покарання у місті Лабитнангі, на півночі Росії. Кольченко перебуває в колонії міста Копєйськ, на Уралі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-