Про політичні партії у Facebook частіше пишуть негативно

Про політичні партії у Facebook частіше пишуть негативно

Дослідження
Укрінформ
У соціальній мережі Facebook серед дописів користувачів про політичні партії негативна риторика переважає над позитивною.
Про це йдеться у дослідженні "Мемократія: як користувачі FB, Instagram та VK вплинули на склад нової Ради", яке оприлюднив на пресконференції в Укрінформі головний редактор онлайн-платформи UkraineWorld Володимир Єрмоленко.

“Негативні пости про всі партії — це 53%, позитивні — тільки 10%. Ми бачимо, що в соцмережах люди не “співають оди партіям”, люди дуже-дуже критичні”, - сказав Єрмоленко.

Так, за матеріалами дослідження, у Facebook негативна риторика переважає позитивну щодо всіх партій, крім "Батьківщини".

Водночас Єрмоленко зауважив, що на офіційні сторінки партій користувачі реагували здебільшого позитивно.

Так, партія "Слуга народу" отримала 1033292 позитивних реакції та 8332 негативних реакцій у Facebook. У "Європейської солідарності" - 964113 позитивних реакцій та 20390 негативних, партія "Голос" отримала 407660 позитивних реакцій та 7905 негативних, "Батьківщина" - 230293 позитивних та 22729 негативних, "Опозиційна платформа - За життя" - 11832 позитивних та 1543 негативних.
 

Читайте також: "Слуга народу" і Зеленський - найпопулярніші у соцмережах

Дослідження проводилося за допомогою Neural Networks та методів Artificial Intelligence, було проаналізовано 4,1 млн публікацій від користувачів, які позначили Україну як країну свого проживання. Період дослідження: середина червня - кінець липня 2019 року в періоди до та відразу після парламентських виборів (17 червня - 14 липня та 22-28 липня).

Дослідження проведене спільно з аналітичної компанією Singularex в рамках ініціативи ГО "Інтерньюз-Україна" — UkraineWorld.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-