Зубко презентував Transition Book для майбутнього уряду

Зубко презентував Transition Book для майбутнього уряду

Фото
Укрінформ
Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України підготувало Transition Book (маршрутну карту реформ) для майбутнього складу уряду.

Презентував документ журналістам на брифінгу віцепрем'єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Міністерство розробило рекомендації і вимоги, які стосуються секторальних реформ”, - сказав Зубко.

Брифінг на тему :"Реформи Мінрегіону. Що далі?!" в Києві / Фото: Юлія Овсяннікова, Укрінформ

За його словами, тут описані ключові реформи Мінрегіону – децентралізація, новий адміністративно-територіальний устрій України, енергоефективність та дерегуляція в будівництві.

Урядовець зазначив, що 936 об'єднаних територіальних громад (ОТГ) вже створено в Україні. “ 1356 громад маємо у перспективних планах. Зараз очікуємо, що 64 громади у ЦВК вже подалися на вибори цієї осені. Але точно знаємо, що до 2020 року нам потрібно закінчити об'єднання громад і приймати адміністративні рішення, щоб у жовтні 2020 року громади пішли на вибори, якщо б ми мали повністю базовий рівень покритий громадами”, - сказав він.

Віцепрем’єр-міністр зазначив, що для нової влади Мінрегіон розробив рекомендації й щодо розвитку нової української школи, підтримки розвитку мережі сільської первинної медицини.

“Конкретна маршрутна карта викладена у нашому Transition Book і ми запропонували який саме конкретний результат можна буде отримати для України”, - сказав він.

Зубко додав, що відомство також інформує майбутніх членів уряду про низку законопроєктів, які були розроблені щодо децентралізації, але не ухвалені Верховною Радою. “Також ми запропонували зміни до Конституції, які стануть безповоротною точкою у реформі децентралізації, бо через це ми запроваджуємо виконавчу владу на місцях і запроваджуємо інститут префектів та даємо можливість долучити України до системи менеджменту та управляння як будь-якій європейській країні”, - сказав він.

Читайте також: Зубко повідомив про нові можливості для ОСББ в енергомодернізації будинків

Як повідомляв Укрінформ, Українці у липні обрали новий склад Верховної Ради. Урочисте засідання парламенту з нагоди складення присяги новообраними народними депутатами України відбудеться 29 серпня. Прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що у цей день уряд складе повноваження. Тоді Рада зможе узятися за питання формування нового складу КМУ. Допоки він не буде призначений уряд під керівництвом Гройсмана працюватиме.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-