Прокуратура Києва просить суд арештувати Богатирьову

Прокуратура Києва просить суд арештувати Богатирьову

Укрінформ
Столична прокуратура направила до Печерського райсуду клопотання про застосування до ексміністра охорони здоров’я Раїси Богатирьової запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, який був обраний для неї судом іще у 2015 році.

Про це повідомили Укрінформу у пресслужбі прокуратури міста Києва.

“На виконання рішення суду прокуратурою міста Києва до Печерського райсуду столиці внесено клопотання щодо вирішення питання про застосування відносно ексочільниці МОЗ України, затриманій 27.08.2019 в аеропорту “Жуляни”, раніше вже обраного запобіжного заходу у вигляді тримання вартою”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у травні 2015 року Печерський районний суд м. Києва задовольнив клопотання слідчого в особливо важливих справах Генеральної прокуратури про обрання ексміністру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Згідно з ухвалою, після затримання підозрюваної не пізніше як через 48 годин слідчий має забезпечити її доставку до суду для розгляду питання про застосування обраного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

“У середу, 28 серпня, відповідне клопотання внесено прокурором до Печерського райсуду м. Києва. Час засідання буде визначено у ході автоматичного розподілу справ у суді”, - інформують у відомстві.

Як повідомлялося, міністр охорони здоров'я часів Віктора Януковича Раїса Богатирьова 27 серпня повернулася в Україну, але була затримана в аеропорту "Київ" ("Жуляни").

Вона прилетіла рейсом з Мінська. Під час проходження прикордонного контролю на неї спрацювала база даних ДПСУ. Прикордонники встановили, що відносно неї є доручення від правоохоронних органів.Після цього вона була передана співробітникам Нацполіції.

Раніше рішенням Голосіївського суду від 14 серпня прокуратуру Києва зобов’язано закрити кримінальне провадження проти колишнього міністра охорони здоров’я Раїси Богатирьової, оскільки, за висновками суду, у справі закінчився строк досудового розслідування і подальші слідчі дії неможливі.

У свою чергу у прокуратурі повідомили, що готуються оскаржити це рішення суду.

Читайте також: Богатирьова проведе ніч в ізоляторі тимчасового утримання — ЗМІ

У столичній прокуратурі пояснили, що орган досудового розслідування у кримінальному провадженні щодо експосадовця МОЗ, підозрюваної у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 ККУ, розташований на території Дніпровського району Києва. У цьому зв'язку Голосіївський районний суд м. Києва не є уповноваженим судом для прийняття такого рішення.

Як відомо, Раїса Богатирьова з лютого по грудень 2012 року була віцепрем’єр-міністром України – міністром охорони здоров’я, з грудня 2012 по лютий 2014 року - міністром охорони здоров’я України.

У жовтні 2014 р. вона оголошена у розшук Генеральною прокуратурою України, а 12 січня 2015 року - у міжнародний розшук. На цей час її місцезнаходження було невідоме.

Богатирьову звинувачують у розтраті державних коштів в особливо великих розмірах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-