Вишинського обміняють на одного з українських в’язнів - джерело

Вишинського обміняють на одного з українських в’язнів - джерело

Укрінформ
Керівник "РИА Новости Украина" Кирило Вишинський незабаром може бути обміняний на одного з українських в’язнів Кремля.

Про це повідомило у коментарі Укрінформу джерело, обізнане з цим процесом.

"Кирила Вишинського незабаром обміняють на когось з українських в’язнів", - сказав співрозмовник агентства.

Водночас він уточнив, що в офіційних списках на обмін з РФ Вишинського немає. Він може бути вивезений на територію Росії неофіційним шляхом, через посольство РФ.

Як повідомлялося, раніше 28 серпня Київський апеляційний суд скасував ухвалу Подільського райсуду міста Києва про продовження терміну тримання під вартою Вишинського і змінив міру запобіжного заходу на особисте зобов’язання.

Відповідно до рішення, Вишинський має з'являтися до суду на першу вимогу, повідомляти про зміну місця проживання й утриматися від спілкування зі свідками у своїй справі.

Читайте також: Вишинського відпустили з-під варти

6 березня 2019 року прокуратура АР Крим за результатами досудового розслідування скерувала до Подільського районного суду міста Києва обвинувальний акт стосовно керівника незареєстрованої організації "РИА Новости Украина" Кирила Вишинського, якого обвинувачують у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 28, ч. 3 ст. 109; ч. 2 ст. 110; ч. 1 ст. 111; ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 32, ч. 1 ст. 161; ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України (державна зрада, розповсюдження матеріалів із закликами до насильницької зміни та повалення конституційного ладу, захоплення державної влади за попередньою змовою групою осіб, розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення умисних дій з метою зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, поєднаному з розпалюванням національної ворожнечі та ненависті, приниження національної честі та гідності, придбання та зберігання вогнепальної зброї).

Вишинського затримали в Києві 15 травня 2018 року. За результатами слідчих дій були отримані докази того, що інформація, розміщена на інтернет-ресурсі "РИА Новости Украина", містить заклики, спрямовані на шкоду суверенітету, територіальній цілісності та недоторканності України, державній та інформаційній безпеці.

Вишинського заарештували без права внесення застави й оголосили підозру в державній зраді. Йому загрожує до 15 років позбавлення волі. На засіданні суду Вишинський заявив, що виходить із українського громадянства, і звернувся до президента РФ Володимира Путіна по захист.

19 липня Подільський райсуд Києва відмовив у задоволенні клопотання захисту Вишинського про зміну йому запобіжного заходу та одночасно ухвалив рішення продовжити ще на 60 діб термін тримання Вишинського під вартою без визначення розміру застави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-