Президентові Зеленському довіряють 70% громадян

Президентові Зеленському довіряють 70% громадян

Опитування
Укрінформ
Президентові Володимиру Зеленському наразі довіряють 70% українців, а його перші кроки позитивно оцінюють 63% громадян.
Про це заявила директор Фонду "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва Ірина Бекешкіна під час презентації результатів соціологічного опитування "Сто днів після президентських виборів", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Новообраний президент Володимир Зеленський зараз має довіру 70% громадян", - сказала вона й нагадала, що це найвищий результат за всі часи серед українських президентів.

Бекешкіна розповіла, що перші кроки Зеленського і його команди позитивно оцінюють 63% українців, негативно - 13%, ще 24% не визначилися.

Водночас, соціолог зауважила, що першочерговими завданнями для президента та його команди громадяни вважають припинення вогню на Донбасі (71,5%), зростання життєвих стандартів людей (зарплат, пенсій тощо) (44%), зниження тарифів (31%), покарання винних у корупції посадовців (21,5%), зменшення впливу олігархів на політику (18%).

Читайте також: Зеленський дав інтерв’ю про 100 днів президентства актору з серіалу "Слуга народу"

Загальнонаціональне дослідження громадської думки населення України було проведено Фондом "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва спільно з Київським міжнародним інститутом соціології з 8 до 20 серпня 2019 року. Опитування проводилося в 104 населених пунктах в усіх областях, крім анексованого Криму. У Донецькій і Луганській областях опитування проводилося тільки на територіях, що контролюються Україною.

Усього було опитано 2040 респондентів. Статистична похибка вибірки не перевищує 2,3%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-