“ЄС” закликає депутатів не дати Шуфричу очолити комітет Ради

“ЄС” закликає депутатів не дати Шуфричу очолити комітет Ради

Укрінформ
Партія “Європейська Солідарність” вважає неприйнятним імовірне обрання новообраного депутата від партії “Опозиційна платформа - За життя” Нестора Шуфрича головою Комітету ВР з питань свободи слова.

Про це йдеться у заяві партії “Європейська солідарність”, яка оприлюднена у Facebook.

“Партія "Європейська Солідарність" вважає неприйнятним обрання головою Комітету з питань свободи слова Верховної Ради України представника ОПЗЖ Нестора Шуфрича, – близького соратника Віктора Медведчука – та закликає партії "Голос" і "Батьківщина" переглянути свої позиції і публічно виступити проти такого призначення”, - йдеться в заяві.

У “Євросолідарності” вважають, що пропозиція влади очолити цей комітет представнику проросійської сили означає, що партія "Слуга народу" поділяє російські підходи до монополії влади над інформаційним простором.

Читайте також: Комітет ВР зі свободи слова не можна віддавати ОПЗЖ — Медіарух

На думку представників “Європейської солідарності”, справжні погляди проросійських політиків настільки ж далекі від свободи слова, наскільки близька їхня позиція до Росії.

“Ми здивовані позицією інших фракцій, зокрема народних депутатів від "Голосу", які мовчки не заперечували проти окупації ключового опозиційного комітету депутатами проросійських поглядів, адже ця політична сила вже довела на практиці як виглядає проросійська цензура на прикладі деяких ЗМІ. І лише представники ЄС були проти такого рішення”, - зазначають у “ЄС”.

У партії сподіваються, що всі проєвропейські сили “зможуть об’єднано виступити проти наруги над базовим демократичним принципом – свободи слова”, а також дати українським журналістам реальні інструменти захисту їх прав.

Як повідомляв Укрінформ, 27 серпня підготовча депутатська група з числа новообраних народних депутатів оголосила кандидатури на посади керівників майбутніх профільних комітетів Верховної Ради ІХ скликання.

Серед них - Нестор Шуфрич (“Опозиційна платформа — За життя”), якого назвали як претендента на посаду голови Комітету з питань свободи слова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-