Помпео заявив, що працюватиме над поверненням Росії в G7

Помпео заявив, що працюватиме над поверненням Росії в G7

Укрінформ
Штати працюватимуть над поверненням Росії в G7 наступного року.

Про це заявив держсекретар США Майкл Помпео в інтерв'ю телеканалу Fox59.

Відповідаючи на питання, чи згоден Помпео із заявою президента Дональда Трампа про те, що Росію потрібно запросити назад на саміт G7 наступного року, він підкреслив, що США "повинні це робити".

"Президент вважає, що це те, що ми повинні робити. Я працюю на президента. Звичайно, ми будемо працювати для досягнення цієї мети", - пояснив Помпео.

Читайте також: Дії Росії в Україні позбавили її права на партнерство в G7 - Трюдо

Тим часом демократи вважають, що Росія не має жодного права для участі в роботі "великої сімки" навіть в якості гостя. Вони надіслали президенту США Дональду Трампу гнівного листа, в якому висловили повну незгоду з його ідеєю про повернення до формату групи G8 з участю Росії; текст листа, опублікований на сайті демократів, виклав у своєму Twitter сенатор Чак Шумер.

Читайте також: Японія підтримує діалог з Росією, але не коментує можливість відновлення G8

"Ми пишемо, щоб висловити нашу рішучу незгоду з відновленням президента Росії Володимира Путіна і Російської Федерації у складі Групи семи. G7 служить економічною радою демократій, покликаних просувати світову економіку відповідно до міжнародного права і спільних цінностей. Росія зараз не має ні демократичних інститутів, ні економічного потенціалу для возз'єднання з Групою семи", – сказано в листі.

Демократи також заявляють, що Росія "не готова вносити продуктивний внесок у зусилля G7", тому навіть при бажанні Трампа формат G8 не може бути відновлено, поки "російський уряд не вживе наочні заходи, щоб показати свою готовність поводитися відповідально як всередині країни, так і за її межами".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-