У Трампа не виключають участі США у

У Трампа не виключають участі США у "нормандському форматі"

Укрінформ
Радник президента США Дональда Трампа з питань національної безпеки Джон Болтон не виключає участі США чи Великої Британії у «нормандському форматі» переговорів з врегулювання конфлікту на сході України.

Про це Болтон розповів у інтерв’ю "Радіо Свобода".

"«Нормандський формат» може тривати, якщо цього хочуть сторони-учасники. Якщо вони вважають, що це прийнятний шлях, аби рухатися вперед, то США і – я впевнений – Великобританія – будуть раді взяти в цьому участь. І питання до представників влади України – який шлях, на їхню думку, матиме найбільше переваг. Ми будемо раді їх підтримати", – зазначив Болтон.

Читайте також: Макрон анонсував "нормандський" саміт у вересні

Він додав, що можливість участі США у переговорах президент Зеленський може обговорити зі своїм американським колегою Дональдом Трампом на зустрічі у Варшаві.

"Я думаю, з точки зору США, розв'язання питань Донбасу та Криму, а також глобальніші питання на кшталт ролі Росії у Європі, використання військової сили у післявоєнній Європі – все це для США цікаво. Це не лише європейська тема – це глобальні питання. США брали участь у двох світових війнах на європейському континенті у минулому столітті, саме тому після Другої світової війни ми підтримали створення НАТО – щоби бути певними, що на континенті не трапиться третьої такої війни. Тож я справді вважаю, що США мають великий інтерес у тому, що відбувається між Україною і Росією, тому якщо президент Зеленський вважатиме, що ми маємо брати участь у пошуку виходу з ситуації, що склалася, ми мали б розглянути такий варіант", – наголосив радник президента США.

Читайте також: США готові підключитися до "нормандського формату" - Волкер

Як повідомляв Укрінформ, Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що сподівається домовитися про проведення нормандської зустрічі на рівні чотирьох лідерів найближчими тижнями. Водночас він додав, що Франція і Росія мають розбіжності у позиціях відносно України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-