Канада завжди підтримуватиме Україну - Фріланд

Канада завжди підтримуватиме Україну - Фріланд

Укрінформ
Канада завжди підтримуватиме суверенітет і територіальну цілісність України.

Про це йдеться у спільному привітанні міністра закордонних справ Канади Христі Фріланд та міністра оборони Канади Харджита Саджана з нагоди Дня Незалежності України, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Канаді.

“Канада завжди разом із Україною підтримуватиме її суверенітет й територіальну цілісність. Відзначаючи 28-му річницю незалежності України, ми із нетерпінням очікуємо на продовження протягом наступних років співпраці як близькі друзі та партнери”, - зазначається у привітанні.

Міністри згадали, що 28 років тому “Канада стала першою Західною державою, яка визнала незалежність України”. “Протягом наступних майже трьох десятиліть ми пишаємося тісною співпрацею із Україною на її шляху до успішної та активної демократії”, - зауважили Фріланд та Саджан.

Читайте також: Росія заслужено втратила своє місце в G7 - МЗС Канади

На переконання урядовців, Канада та Україна “поділяють спільні цінності, у тому числі відданість демократії, свободі та верховенству права”. “Ми насолоджуємося близькими міжособистісними зв’язками, зважаючи на понад 1,3 млн канадців українського походження й активізацію бізнес контактів, підкріплених канадсько-українською угодою про вільну торгівлю. Ми співпрацюємо у оборонній та безпековій сферах, у тому числі в рамках операції UNIFIER, багатосторонньої підтримки”, - наголошується у спільному привітанні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-