Україна не визнає фейкові “вибори” в Абхазії - МЗС

Україна не визнає фейкові “вибори” в Абхазії - МЗС

Заява
Укрінформ
Міністерство закордонних справ України рішуче засуджує проведення під контролем Російської Федерації так званих президентських виборів в окупованому регіоні Грузії Абхазії.

Про це йдеться у заяві МЗС України.

"Україна не визнає ці фейкові «вибори» та розглядає їх як чергову провокаційну спробу Російської Федерації легітимізувати проросійський сепаратистський режим окупованої грузинської території Абхазія", - наголосили в МЗС.

У відомстві зазначають, що Україна незмінно підтримує суверенітет і територіальну цілісність Грузії у межах її міжнародно визнаних кордонів та не визнає так званої незалежності окупованих Абхазії та Цхінвальського регіону/Південної Осетії, Грузія.

Міністерство закордонних справ України закликає Російську Федерацію до поваги й неухильного виконання норм і принципів міжнародного права та перегляду рішення щодо визнання «незалежності» так званих Республіки Абхазія та Республіки Південна Осетія.

Як повідомлялося, у самопроголошеній Абхазії 25 серпня проходять президентські вибори. На пост “президента республіки” претендують дев’ятеро кандидатів.

Читайте також: Держдеп: Росія знову пересуває кордон окупованої території у Південній Осетії

Територія Абхазії та Цхінвальського регіону офіційно оголошена в Грузії окупованою після військових дій між Росією і Грузією у серпні 2008 року. Тоді РФ визнала “незалежність” цих двох грузинських регіонів та перекинула туди додаткові війська і озброєння. Світові держави, окрім Венесуели, Нікарагуа, Науру і Сирії - таку «незалежність» не визнають.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-