Парубій нагородив ветеранів АТО і волонтерів з нагоди Дня Незалежності

Парубій нагородив ветеранів АТО і волонтерів з нагоди Дня Незалежності

Фото
Укрінформ
Голова Верховної Ради Андрій Парубій вручив нагороди учасникам АТО, волонтерам, учасникам Революції гідності з нагоди 28-ї річниці проголошення незалежності України.

Урочистий захід відбувся у Верховній Раді, повідомляє пресслужба парламенту.

"Тут зібралися люди, які воювали за те, аби наша незалежність відбулася, які пройшли усі етапи нашої національно-визвольної боротьби, пройшли Помаранчеву революцію, Революцію гідності, і більшість з вас, коли настав найбільший виклик для нас, пішли добровольцями на фронт. Коли армія була не готова воювати, ви зі зброєю в руках створили ідеологічну основу української армії», - звернувся до присутніх керівник парламенту.

Парубій нагадав про досягнення останніх років: відроджена армія, декомунізація, здобута незалежна українська церква, ухвалений закон про українську мову. «Це здобутки, які ми змогли разом вибороти заради тих, хто був до нас – наших дідів і батьків, які теж воювали, але їм не вдавалося втримати Україну. А нам - вдалося», - наголосив він та додав, що тепер завданням є зберегти її для нащадків.

Парубій вручив нагороди з нагоди 28-ї річниці проголошення незалежності України / Фото: Пресслужба Апарату Верховної Ради України

Глава парламенту впевнений, що людей, які вийшли у суботу на Майдан Незалежності у Києві, об’єднують "твердість і переконання, що ніхто не зможе поставити під сумнів Україну і українську перемогу".

Читайте також: У Марші захисників узяли участь майже 12 тисяч людей

Як повідомляв Укрінформ, на честь 28-ї річниці Незалежності у Києві відбулися офіційний захід "Хода Гідності" за участю Президента Володимира Зеленського та альтернативний - Марш захисників.

День Незалежності України відзначається щороку 24 серпня на честь ухвалення Верховною Радою УРСР у 1991 році Акта проголошення незалежності України – політико-правового документа, який засвідчував новий статус української держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-