Волкер: Сподіваюся, що обмін ув'язненими між Україною та РФ відбудеться

Волкер: Сподіваюся, що обмін ув'язненими між Україною та РФ відбудеться

Укрінформ
Спецпредставник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер висловив сподівання, що обмін ув'язненими між Україною та Росією невдовзі відбудеться.

Про це він сказав у коментарі Громадському під час Ходи Гідності у Києві.

«Дуже сподіваюся, що обмін відбудеться, але я не беру участі у цих перемовинах. Я знаю, що для Президента України дуже важливо повернути додому всіх, і насамперед моряків. Сподіваюся, що найближчим часом зможу також поспілкуватися з паном Сурковим, зустрітися з ним», — зазначив Волкер.

На початку цього місяця стало відомо, що Волкер надіслав запит на зустріч із помічником російського президента Владиславом Сурковим.

Як повідомлялося, 23 серпня Президент України Володимир Зеленський заявив журналістам, що перші результати стосовно обміну утримуваними особами між Україною і Росією будуть уже найближчими днями.

Читайте також: Українцям щасливого Дня Незалежності: Волкер і Тейлор прийшли на Майдан

Напередодні, 22 серпня, ЗМІ повідомляли, що Москва і Київ попередньо домовилися про обмін 33 росіян на 33 громадян України. За даними ЗМІ, це може відбутися 28-29 серпня.

23 серпня з робочим візитом до Києва вирушила уповноважена з прав людини в Росії Тетяна Москалькова.

Наразі група утримуваних у російських тюрмах українських в’язнів переведена до московського СІЗО Лефортово.

За даними Міністерства закордонних справ, Росія незаконно утримує понад 70 українців. Однак, до цього числа не входять 24 українські моряки, захоплені Росією біля Керченської протоки наприкінці листопада 2018 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-