Світ вітає Україну з річницею Незалежності

Світ вітає Україну з річницею Незалежності

Фото, відео
Укрінформ
Представники іноземних держав активно вітають у соцмережах Україну з Днем Незалежності.

Зокрема, посол ФРН в Україні Анка Фельдгузен розмістила у Facebook відеопривітання українською мовою.

«Дорогі друзі, щиро вітаю вас з Днем Незалежності! Україна близька моєму серцю. Вам є чим пишатися. А зв’язки між Україною та Німеччиною дуже тісні», - сказала вона.

Посол Держави Ізраїль в Україні Джоел Ліон також записав відеозвернення українською.

"Україно! Це твій день народження. Хоча я не приніс тобі торт, зате прем'єр-міністр Ізраїлю отримав від вас надзвичайно теплий прийом. Ви чудові та добрі люди", - зазначив дипломат, натякаючи на дводенний візит глави ізраїльського уряду Біньяміна Нетаньягу, що відбувся цього тижня.

А дружина посла України у Бразилії Фабіана Троненко разом із представниками української громади у цій державі "розфарбувала" у жовте та синє знамениту статую Христа у Ріо-де-Жанейро. "Разом з представниками "Українців в Бразилії" підсвітили одне з семи чудес світу - пам’ятник Христу Іскупителю в Ріо в кольори Державного прапора України. Слава Україні! Героям Слава!" - написала вона у Twitter.

Глава МЗС Грузії Давид Залкаліані зазначає: «Вітаємо Україну з Днем Незалежності! Ми стоїмо разом за свободу й територіальну цілісність наших держав, а також за їх європейське майбутнє».

Вітальний допис опублікований і в Twitter-акаунті МЗС Вірменії.

«Щиро вітаємо Україну з нагоди Дня Незалежності. Ми впевнені, що взаємовигідне співробітництво між Вірменією та Україною буде в подальшому зміцнюватися і розширюватися у різних вимірах на благо наших дружніх народів», - зазначили у відомстві.

Читайте також: Єлизавета ІІ, Трамп та Макрон надіслали привітання до Дня Незалежності України

Міністерство закордонних справ Румунії побажало українцям щасливого Дня Незалежності.

Експрезидент Литви Даля Грибаускайте привітала українців із Днем Незалежності.

Привітання автор оприлюднила у Twitter.

"Вiтаю з Днем Незалежностi, Украї́но! СлаваУкраїні!" - написала донедавна Президент Литви (2009—липень 2019).

Прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо також привітав українців з Днем Незалежності.

“Протягом поколінь канадсько-українська громада - яка нині налічує більше 1,3 млн осіб - вплела себе у наше національне полотно. Через свою розвинену мову, культуру та традиції українські канадці змінили та продовжують змінювати нашу країну на краще”, - сказав Трюдо.

За його словами, між канадцями та українцями існує дуже багато зв’язків - “від Келовни до Києва, від Едмонтона до Енергодара, від Дофіна до Дніпра”. “Ці глибокі та тривалі родинні та дружні зв’язки разом із нашими спільними цінностями - в осерді міцних відносин між Канадою та Україною,” - зазначив прем’єр-міністр.

Як повідомляв Укрінформ, раніше українців із Днем Незалежності привітали президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп і держсекретар США Майк Помпео, Королева Великої Британії Єлизавета ІІ та прем'єр-міністр цієї країни Борис Джонсон разом із провідними політиками держави, президент Франції Емманюель Макрон, міністри закордонних справ Литви і Латвії Лінас Лінкявічюс та Едгар Рінкевич.

Вітання надійшли й від ряду лідерів інших країн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-