Із комітету ВР зі свободи слова

Із комітету ВР зі свободи слова "вичистили" всі профільні позиції — Геращенко

Укрінформ
З предмету відання парламентського Комітету з питань свободи слова вилучили основні профільні позиції, зокрема висвітлення роботи Верховної Ради, діяльність ЗМІ і рекламу.
Про це журналістам заявила нинішній перший віцеспікер, обрана народним депутатом ІХ скликання від партії "Європейська солідарність" Ірина Геращенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Вперше в історії Верховної Ради з предметів відання Комітету з питань свободи слова вилучають, насправді, всі профільні позиції, навіть питання висвітлення діяльності Верховної Ради України... Також вилучені з відання питання друкованих і електронних засобів масової інформації, мережі Інтернет, вилучено питання рекламної діяльності – і все це передається в комітет-монстр, мегакомітет з питань гуманітарної та інформаційної політики»,- пояснила Геращенко.

У цьому контексті вона висловила застереження, що таке «вихолощення» може перетворити Комітет з питань свободи слова на ритуальний. «У цього комітету будуть незрозумілі функції щодо законопроєктів, над якими він має фахово працювати», - вважає політик.

При цьому вона наголосила, що проти такого підходу, окрім «Європейської солідарності», виступили також партії «Батьківщина», «Голос» і «Опозиційна платформа - За життя».

Раніше майбутній депутат від партії «Слуга народу» Данило Гетманцев заявив журналістам, що предмет відання Комітету з питань свободи слова став найбільш дискусійним питанням на засіданні депутатської підгрупи, яка займається формуванням комітетів і організацією урочистого засідання Верховної Ради ІХ скликання.

Читайте також: Персональний склад комітетів ВР можуть визначити наступного тижня

«Колег збентежує та обставина, що інформаційна політика забрана з предметів відання Комітету з питань свободи слова. Але в цьому є абсолютна логіка, і зрозуміло, чому це було зроблено: оскільки будь-яку політику повинна формувати і реалізовувати влада своїми діями. Якщо ми говоримо про те, що Комітет зі свободи слова очолить опозиція, то в ньому повинні бути сконцентровані контрольні функції, функції захисту прав і журналістів і засобів масової інформації. Власне, всі ці функції залишені в Комітеті свободи слова», - пояснив позицію політсили Гетманцев.

Він також зазначив, що представники партії «Європейська солідарність» озвучили пропозицію щодо ліквідації цього комітету, але вона була проголосована і відхилена.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-