Предмет перемовин щодо врегулювання на Донбасі важливіший за формат діалогу - Зеркаль

Предмет перемовин щодо врегулювання на Донбасі важливіший за формат діалогу - Зеркаль

Укрінформ
Ідея залучення США і Великої Британії до "нормандського формату" не спрацює, якщо Україна спершу не визначиться щодо мети розширення і суті можливого діалогу залучених до нього лідерів.
Про це в ефірі "5 каналу" заявила заступник міністра закордонних справ з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль, коментуючи ідею щодо розширення нормандського формату і залучення до нього США і Великої Британії.

"Ми весь час намагаємося змінювати формат і при цьому нічого не кажемо про суть - що ми хочемо обговорювати в цьому форматі. На мій погляд, треба спочатку визначитися, які цілі ми ставимо для збільшення цього формату. Якщо просто аби змінити формат - фактично, це просто змінити картинку, а якщо сутність цього діалогу - то це зовсім інша справа. Але при цьому спочатку відпрацьовується суть і наповнення, а потім вже відпрацьовуються актори, які це будуть виконувати", - сказала Зеркаль.

Відповідаючи на запитання, який найбільший виклик стоятиме перед Президентом Зеленським у зовнішній політиці восени, дипломат зазначила, що "наповнення його висловлювань змістом".

"Всі наші партнери очікують конкретного наповнення, дій, пов'язаних з тим, що вже задекларовано Президентом", - акцентувала вона.

У цьому контексті Зеркаль зауважила, що, на її думку, багато залежатиме від нового уряду, який є інструментом реалізації як внутрішньої, так і зовнішньої політики.

Читайте також: Зеленський про повернення Росії у G7: Лише після припинення агресії проти України

Як повідомлялося, Президент України Володимир Зеленський 8 липня у відеозверенні запропонував Володимиру Путіну провести переговори про врегулювання ситуації на Сході України з лідерами країн-підписантів Будапештського меморандуму та країн "нормандського формату" в Мінську, де відбуваються засідання Тристоронньої контактної групи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-