Трамп знову виступив за повернення Росії до G7

Трамп знову виступив за повернення Росії до G7

Відео
Укрінформ
Президент США Дональд Трамп в середу знову висловився на користь повернення РФ до складу Великої сімки, звідки її виключили після незаконної анексії українського Криму.

Про це передає "Голос Америки".

"Президент Путін абсолютно перехитрив президента Обаму щодо Криму та інших речей, перетнув червону лінію. Він обійшов його. Він цим жив — обігрував президента Обаму. Чесно кажучи, через це Обама засмутився і виключив Путіна з того, що тоді було Великою вісімкою, а тепер – Велика сімка", - заявив Трамп.

Читайте також: Росія не повернеться до G7 без врегулювання ситуації в Україні - Макрон

Напередодні Трамп заявив, що з прихильністю розглянув би повернення Росії до Великої вісімки, якби хтось виступив із відповідною ініціативою.

"Виникає питання, чи маємо ми повернути Росію? Ми витрачаємо багато часу, говорячи про Росію під час цих зустрічей. І вони не присутні. Я думаю, було б добре, якщо б Росія була присутня, щоб ми могли прямо з ними говорити, а не так як зараз - телефоном та іншим шляхом. Це голосування того, що зараз є Великою сімкою", - заявив Трамп.

Читайте також: Зеленський про повернення Росії у G7: Лише після припинення агресії проти України

"Я думаю, що Росія має бути частиною цього, тому що ми домагаємося миру у світі, торгівлі та інших речей. Було б набагато легше, якщо б Росія була у складі, як це завжди було".

Нагадаємо: РФ виключили зі старого формату «Групи восьми» після того, як вона анексувала український Крим у 2014 році, а всі інші країни-члени групи – Велика Британія, Канада, Франція, Німеччина, Італія, Японія і США – запровадили санкції проти Москви.

Водночас президент США Дональд Трамп заявив 20 серпня, що пропонував би дозволити Росії повернутися до формату G8, коли наступного року США головуватимуть у групі.

Читайте також: Росія не належить до G7 за визначенням

Після цієї заяви CNN із посиланням на джерело в адміністрації Дональда Трампа повідомила, що буцімто французький та американський президенти в ході телефонної розмови, яка відбулася у вівторок, домовилися повернути Росію до «Великої сімки» уже в наступному році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-