Зеленський про повернення Росії у G7: Лише після припинення агресії проти України

Зеленський про повернення Росії у G7: Лише після припинення агресії проти України

Укрінформ
Росія може повернутися у Велику сімку тільки після того, як буде припинена агресія проти України.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський у своєму Facebook.

"Повернення окупованого Криму, припинення бойових дій на Донбасі та звільнення понад 100 політичних в'язнів і українських моряків, яких утримує Кремль, буде справжнім серйозним сигналом світові про те, що Росія готова знову зайняти своє місце у порядку денному високої дипломатії", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Росія не повернеться до G7 без врегулювання ситуації в Україні - Макрон

Глава держави також подякував країнам, які підтримують Україну у відстоюванні її територіальної цілісності та суверенітету.

Читайте також: Британія теж проти повернення Росії до G7

Нагадаємо: РФ виключили зі старого формату «Групи восьми» після того, як вона анексувала український Крим у 2014 році, а всі інші країни-члени групи – Велика Британія, Канада, Франція, Німеччина, Італія, Японія і США – запровадили санкції проти Москви.

Водночас президент США Дональд Трамп заявив 20 серпня, що пропонував би дозволити Росії повернутися до формату G8, коли наступного року США головуватимуть у групі.

Читайте також: Росія не належить до G7 за визначенням

Після цієї заяви CNN із посиланням на джерело в адміністрації Дональда Трампа повідомила, що буцімто французький та американський президенти в ході телефонної розмови, яка відбулася у вівторок, домовилися повернути Росію до «Великої сімки» уже в наступному році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-