Захистом держтаємниці в

Захистом держтаємниці в "оборонці" наразі займається 9,5 тисячі осіб

Укрінформ
Захистом державної таємниці на оборонних підприємствах наразі зайнято 9,5 тис. людей, функції яких іноді викликають запитання.
Про це заявив секретар Національної інвестиційної ради, член Наглядової ради Державного концерну “Укроборонпром” Давид Арахамія на засіданні круглого столу на тему "Ключові аспекти реформи ОПК України" в Інституті Горшеніна, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Знаєте, скільки людей охороняє державну таємницю в країні зараз на кожному підприємстві? Дев'ять з половиною тисяч людей. А що вони роблять? Щоб вам було зрозуміло, коли іноземна делегація приходить на підприємство, вони від руки малюють маршрут, що вони (іноземці - ред.) отак заходять на центральному вході, ідуть в ліфт, виходять з ліфту, ідуть до цього кабінету, потім подають це в СБУ, потім в СБУ хтось перевіряє, потім перевірки призначає. Я вибачаюсь, але навіщо все це?" - сказав Арахамія.

Він додав, що в усьому світі особисте зобов'язання охороняти державну таємницю бере на себе керівник підприємства і несе за це відповідальність, а в нашій країні так звані "перші відділи" є місцем працевлаштування військових у відставці.

Арахамія також зауважив, що у підприємців, які хочуть займатися виробництвом у оборонній сфері, виникають проблеми і з відкриттям цих "перших відділів".

Читайте також: ОП розглядає на посаду глави Укроборонпрому сім кандидатур - Абромавичус

"Приходиш до СБУ, пишеш заяву: я таке-то підприємство, хочу відкрити "перший відділ". Вони кажуть: тобі треба підготувати приміщення, яке відповідає нашим нормам. Ти кажеш: будь ласка, дайте мені ці норми. А тобі кажуть: вони засекречені. А як можна відповідати засекреченим нормам? А ви щось там зробіть, а потім наш інспектор скаже, відповідає чи не відповідає", - зазначив він.

Резюмуючи, Арахамія висловив думку, що зараз має бути така "дерегуляційна гільйотина, яка всі ці застарілі норми просто відмінить".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-