Новий посол Франції вручив копії вірчих грамот заступнику очільника МЗС

Новий посол Франції вручив копії вірчих грамот заступнику очільника МЗС

Укрінформ
Новопризначений посол Французької Республіки Етьєн де Монтень де Понсен вручив копії вірчих грамот заступнику міністра закордонних справ України Олені Зеркаль.

Про це повідомляє пресслужба МЗС

«Франція приділяє велику увагу співпраці з Україною», – сказав де Понсен під час зустрічі із Зеркаль.

Як поінформували у пресслужбі, французький дипломат підкреслив незмінність позиції Парижа щодо підтримки суверенітету України і територіальної цілісності в її міжнародно визнаних кордонах.

Зеркаль підкреслила особливу роль Франції як члена Нормандського формату у врегулюванні конфлікту на Донбасі, спричиненого російською агресією. Було обговорено подальші кроки із взаємодії в цьому форматі. Вона також подякувала послу за підтримку Францією України у справі забезпечення свободи судноплавства в Азово-Чорноморській акваторії.

При обговоренні перспектив двосторонніх відносин йшлося про конкретні заходи з поглиблення політичного діалогу, а також активізацію економічного й інвестиційного співробітництва.

Читайте також: До Києва прибув новий посол Франції

Посол Франції підтвердив налаштованість його країни, що головує в «Групі семи», продовжувати надавати підтримку та практичну допомогу в імплементації реформ в Україні.

Як повідомлялося, Етьєн де Понсен призначений послом Франції в Україні указом президента Емманюеля Макрона від 24 липня. До цього часу він кілька років працював інспектором МЗС Франції, а перед цим - у Європейській службі зовнішніх дій, був послом Франції у Кенії та Болгарії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-