“Слуга народу” пропонує створити комітет з питань ІТ

“Слуга народу” пропонує створити комітет з питань ІТ

Укрінформ
Партія “Слуга народу” ініціює створення у Верховній Раді комітету з питань ІТ.

Про це сказав представник Президента у парламенті Руслан Стефанчук на брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Ми повинні відійти від тієї практики, щоб комітети ставали заручниками політичного торгу. Комітет має обслуговувати, в хорошому розумінні цього слова, напрямок, який потребує розвитку в країні. І тому ми пропонуємо, в тому числі, створити і комітет з ІТ”, - зазначив Стефанчук.

Він наголосив на позиції “Слуги народу” щодо необхідності скорочення кількості комітетів ВР, зауваживши, що пропонується максимально об’єднати комітети, які "близькі за значенням, але не несуть функціонального навантаження".

Читайте також: Рабинович каже, що опозиції мають віддати три комітети - “для початку хоча б так”

Водночас на запитання журналістів, які саме комітети можуть бути ліквідовані, Стефанчук відповів: “Це питання дискусії”.

Ще одним важливим питанням, за його словами, є професіоналізм членів комітетів. "Для нас дуже важливо, щоб окрім пропорційного принципу, який прописаний у Регламенті, і ми його теж будемо дотримуватися, все-таки враховувався принцип професіоналізму. І я переконаний, що в кожній політичній силі є достатньо фахових людей, які могли б пропорційно представляти керівництво в комітетах”, - сказав представник Президента у ВР.

Як повідомляв Укрінформ, раніше у партії “Слуга народу” запропонували скоротити кількість комітетів Верховної Ради із 27-ми до 22-ох.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-