Україні потрібен новий закон про столицю — Гройсман

Україні потрібен новий закон про столицю — Гройсман

Фото
Укрінформ
Прем’єр-міністр Володимир Гройсман сподівається, що новим парламентом і урядом буде напрацьований та реалізований новий закон про столицю України — місто Київ.

Про це під час засідання уряду в середу поінформував Прем’єр-міністр Володимир Гройсман, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Окремо хочу сказати щодо реформи місцевого самоврядування. Україні потрібен, і це вже очевидний факт, новий закон про столицю, про місто Київ, де б чітко було розписано, що таке місцеве самоврядування, і були повноцінні повноваження міського голови. А з іншого боку були повноцінно відображені повноваження державної влади. І цей баланс має бути забезпечений новим законом про столицю”, - сказав Гройсман.

Читайте також: Підготовча група розгляне питання щодо кількості комітетів Ради та їх складу

За його словами, попередній парламент не ухвалив це рішення. “Я думаю, що воно теж було заполітизованим, але все треба робити не під політику, а під країну, під інтереси українців і під ефективну систему управління”.

Засідання Кабінету Міністрів України / Фото: Владислав Мусієнко, Укрінформ

Гройсман висловив сподівання, що новий парламент напрацює новий закон про столицю.

“Надіюсь на те, що в рамках реформи децентралізації новий, європейський, ефективний закон про столицю буде напрацьований новим парламентом і урядом і буде реалізований”, - сказав Гройсман.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-