Макрон і Путін сьогодні обговорять

Макрон і Путін сьогодні обговорять "нормандський формат"

Укрінформ
Президент Росії Володимир Путін  у понеділок відвідає з візитом Францію, де обговорить з президентом країни Емманюелем Макроном ситуацію в Україні.

Про це повідомляє Укрінформ.

Як уточнив раніше прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков, під час переговорів, зокрема, обговорюватимуться перспективи продовження роботи в "нормандському форматі".

За словами спецпредставника США з питань українських переговорів Курта Волкера, цього тижня представники США, Німеччини та Франції проведуть черговий раунд консультацій щодо "нормандського формату". Волкер також підтвердив, що він перебуває у тісних контактах з європейськими партнерами, і черговий раунд консультацій має відбутися цього тижня.

7 серпня президенти України Володимир Зеленський і Російської Федерації Володимир Путін домовилися про можливу зустріч лідерів країн "нормандського формату".

Читайте також: США, Німеччина та Франція проведуть консультації щодо "нормандського формату"

Перед тим останнього разу в "нормандському форматі" зустрічалися радники зовнішньополітичних відомств країн - 13 липня в Парижі. Тоді вдалося домовитися про безстрокове припинення вогню з 21 липня. Режим тиші протримався недовго. Зокрема, 6 серпня під Павлополем російські окупаційні війська вбили чотирьох українських військовослужбовців.

"Нормандський формат" переговорів щодо України ("нормандська четвірка") існує з червня 2014 року. Тоді в ході святкування 70-річчя висадки військ союзників у Нормандії лідери України, Росії, Франції та Німеччини вперше обговорили врегулювання конфлікту на Донбасі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-