Порошенко: Маємо справу зі спробою рейдерського захоплення “Прямого”

Порошенко: Маємо справу зі спробою рейдерського захоплення “Прямого”

Укрінформ
П'ятий президент України, голова партії “Європейська солідарність” Петро Порошенко заявив про спробу рейдерського захорплення телеканалу “Прямий” і спробу вторгнення в інформаційний простір України агентів впливу країни-агресора.

Про це Порошенко сказав у понеділок під час брифінгу щодо допиту в Державному бюро розслідувань, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Події, які сьогодні розгортаються навколо “Прямого”, дають мені всі підстави стверджувати, що ми маємо справу зі спробою рейдерського захоплення “Прямого” каналу. Ініціатор цього є пан Портнов — заступник голови адміністрації президента Януковича, учасник підготовки законів 16 січня — те, проти чого стояла Революція Гідності. На сьогоднішній день за його заявою, абсолютними припущеннями, які не мають нічого спільного з правдою, більше трьох місяців Державне бюро розслідувань робить спробу тероризувати журналістів”, - сказав Порошенко.

Читайте також: Порошенко готовий пройти поліграф в ефірі «Прямого»

Водночас він наголосив, що не має жодного відношення до власності або до управління каналом “Прямий”. Порошенко також закликав усіх - і журналістів, і політиків - стати на захист свободи слова, проти повернення до часів Януковича, проти тиску на журналістів.

“В той же час ми будемо робити рішучі кроки, які протидіють вторгненню в інформаційний простір України ресурсів, засобів та інструментів впливу з боку країни-агресора. І твердо переконаний, що Державному бюро розслідувань, іншим правоохоронним органам, Службі безпеки України, владі новій в Україні обов’язково треба приділяти увагу не ситуації з “Прямим” каналом, а захисту інформаційного простору України”, - підкреслив Порошенко.

Він також зазначив, що під час його президентства “абсолютно більший проміжок часу діяла заборона на перевірку засобів масової інформації”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-