Невизнання Естонією російської паспортизації Донбасу є серйозним тиском на РФ - МінТОТ

Невизнання Естонією російської паспортизації Донбасу є серйозним тиском на РФ - МінТОТ

Укрінформ
Рішення Естонії не визнавати видані на Донбасі російські паспорти є серйозним ударом для Росії.

Про це повідомляє Міністерство з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб (МінТОТ) у Facebook.

"Серйозним ударом для РФ на підтримку України стало рішення Естонії не визнавати паспорти, видані Росією жителям Луганської та Донецької областей України...Про це свідчить коментар Посольства РФ в Естонії щодо "фактичного приєднання естонської влади до гуманітарної блокади Донбасу", - йдеться у повідомленні.

У МінТОТ наголошують, що коментар РФ є "черговою маніпулятивною заявою російських дипломатів, яка не відповідає дійсності".

"Естонія постійно підтримує Україну та допомагає українському населенню, яке вимушене жити в окупації. Про це свідчать суми коштів, наданих Естонією для допомоги українському населенню в рамках Плану гуманітарного реагування. Такий план щороку складається агентствами ООН та гуманітарними організаціями за координації Управління ООН з Координації гуманітарних питань (UN OCHA) та МТОТ, і охоплює як підконтрольні, так і тимчасово окуповані території та передбачає забезпечення гуманітарних потреб цивільного населення, включаючи охорону здоров'я, водозабезпечення, гігієну, освіту, продовольчу безпеку, засоби до існування, захист тощо", - додають у міністерстві.

Крім того нагадують, що протягом 2014-2019 років Естонія надала агентствам ООН та МКЧХ щонайменше 15,5 млн грн на фінансування заходів з надання гуманітарної допомоги українському населенню через збройну агресію РФ на сході України.

Читайте також: Росія роздала на Донбасі понад 13 тисяч паспортів - Матіос

Як повідомлялося 5 серпня, Міністерство закордонних справ Естонії ухвалило рішення не визнавати паспорти Російської Федерації, видані після 24 квітня жителям Донецької та Луганської областей у разі, якщо власник паспорта раніше не був громадянином Росії.

Посольство Росії в Таллінні висловило жаль з приводу цього рішення МЗС Естонії. Також у посольстві РФ заявили, що "фактичне приєднання естонської влади до гуманітарної блокади Донбасу, вже понад 5 років позбавленого державних і банківських послуг, соціальної підтримки, охорони здоров'я, освіти та зв'язку, не сприяє поліпшенню ситуації на південному сході України".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-