Зеркаль підтримує ідею російськомовного каналу, що покаже світу позицію України

Зеркаль підтримує ідею російськомовного каналу, що покаже світу позицію України

Укрінформ
Створення міжнародного російськомовного каналу для просування позиції України в світі може бути доцільним, оскільки у російськомовного співтовариства поза Україною є запит на інформацію з альтернативного джерела.

Таку думку в інтерв'ю Цензор.НЕТ висловила перший заступник міністра закордонних справ Олена Зеркаль.

"Частина російськомовного населення (Україна - ред.) дійсно досі ностальгує за російськомовними каналами і тією кількостю інформації, яку вони отримували з російських медіа. Не можу сказати, що я є прихильником російськомовних каналів і можливості розвитку цього напряму в Україні - але водночас розумію, що може бути запит на альтернативну інформацію в російськомовній спільноті, яке живе поза Україною ", - сказала Зеркаль.

Вона навела приклад своїх друзів в Іспанії, які дивляться російські телеканали, а з українських їм доступний тільки Newsone.

Читайте також: В Офісі Президента розробили російськомовний телеканал для "боротьби за уми"

"Так що вони фактично отримують одну і ту ж інформацію - як з джерела, який вважається українським, так і з російських каналів. Іншого джерела інформації у них немає. Я там була якраз після виборів - і, по-перше, була вражена кількістю присутності пана Медведчука в ефірі. А по-друге, тим, що є тільки одна точка зору. І вона транслюється нон-стоп - водночас ніяк не відбиваючи того, що відбувається в Україні ", - сказала Зеркаль.

Як повідомляв Укрінформ, раніше заступник глави Офісу президента Кирило Тимошенко заявив про необхідність створення міжнародного російськомовного телеканалу для посилення позицій України в інформаційній війні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-