Портнов відсудив у держави майже 7 мільйонів - ЗМІ

Портнов відсудив у держави майже 7 мільйонів - ЗМІ

Укрінформ
Суддя Печерського районного суду Києва Сергій Вовк задовольнив позов ексрадника Віктора Януковича Андрія Портнова про захист честі та гідності й ухвалив рішення стягнути з державного бюджету майже 7 млн грн.

Про це повідомляє Слідство.інфо.

"Суддя Печерського районного суду Києва Сергій Вовк задовольнив позов колишнього радника Януковича Андрія Портнова про захист честі та гідності й вирішив стягнути з державного бюджету майже 7 мільйонів гривень на його користь", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що за інформацією адвокатки та сестри Андрія Портнова Олени Ісаєвської, судове засідання відбулося 2 серпня.

Ексрадник президента й заступник голови АП часів Януковича Андрій Портнов вимагав відшкодування майже 7 мільйонів гривень від Міністерства юстиції та Держказначейства за нібито завдану шкоду його репутації.

Адвокат Портнова під час засідання 2 серпня заявила, що уряд Канади застосував санкції проти її підзахисного на підставі листа прокуратури від березня 2014 року. У листі нібито написали неправду щодо причетності Портнова до порушень закону.

Як ідеться в позовній заяві, тодішні заступники генпрокурора та посол України в Канаді в листуванні з канадським урядом називали його «підозрюваним», через що він нібито потрапив до санкційного списку цієї країни. Хоча, за словами Портнова, на той час він не був підозрюваним у жодному провадженні.

Ісаєвська сказала, що Портнов справді був у статусі підозрюваного, але недовго.

Представники Міністерства юстиції, Державної казначейської служби, Генпрокуратури та МЗС назвали позовні вимоги безпідставними й просили відмовити в позові. Посол України в Канаді Андрій Шевченко у коментарі Слідству.Інфо називав Позов Портнова «неадекватним та політично вмотивованим».

Читайте також: СБУ взялася за Портнова і перевіряє, який проект постанови він готував на початку окупації Криму — ЗМІ

Також зазначається, що у своєму Telegram-каналі Андрій Портнов наголосив, що не збирається стягувати кошти з українського бюджету, а планує дочекатися, коли Держказначейство стягне гроші із заступниці Генерального прокурора Анжели Стрижевської, чиновників МЗС і посла України в Канаді Андрія Шевченка.

Генпрокуратура та Мін’юст у червні двічі заявляли про відвід судді Сергія Вовка, який ухвалив рішення на користь Портнова, мотивуючи це можливою упередженістю та наявністю проти судді кримінального провадження, проте обидві заяви були відхилені.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-