Глава ОП сумнівається, що нова Рада зможе зібратися до 1 вересня

Глава ОП сумнівається, що нова Рада зможе зібратися до 1 вересня

Укрінформ
Глава Офісу Президента України Андрій Богдан сумнівається, що Верховна Рада нового скликання зможе зібратися до 1 вересня.

Про це він сказав на брифінгу у вівторок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Оскільки я юрист, я розумію строки початку роботи Верховної Ради, мабуть, вона не встигне розпочати роботу до 1 вересня. Це залежить не від нас, а від великої кількості судових процесів, які не дають ЦВК сформувати в кінцевому варіанті той склад Верховної Ради, який нас очікує", - зазначив Богдан.

Відповідаючи на запитання, чи буде проведено дострокові місцеві вибори і коли це може статися, глава ОПУ сказав, що такі вибори неможливо провести без ухвалення відповідного закону.

Читайте також: Богдан не знає, кого Зеленський запропонує у прем'єри

"Конфігурація такого закону мені поки що незрозуміла. Плюс у нас є проблема незавершеної реформи місцевого самоврядування. Бо частина виборів ОТГ відбулася, а частина ні. За логікою законодавства, спочатку варто було б закінчити формування ОТГ, а тоді вже здійснити перевибори всіх у новій реальності", - сказав Богдан.

Він також зауважив, що йому наразі важко відповісти, чи буде ухвалено відповідний закон, оскільки це потребує "діалогу з депутатами, а вони всі особистості".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-