Кличко має сам подати у відставку з посади голови КМДА - Богдан

Кличко має сам подати у відставку з посади голови КМДА - Богдан

Відео
Укрінформ
Міський голова і голова Київської міської державної адміністрації Віталій Кличко має сам подати у відставку і згідно з чинним законодавством, і на знак усвідомлення політичної відповідальності за програш очолюваної ним партії "Блок Петра Порошенка"Солідарність".

Про це заявив керівник Офісу Президента України Андрій Богдан на брифінгу у вівторок, 30 липня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Оскільки пан Кличко є головою партії БПП "Солідарність", відповідно, він має нести і політичну відповідальність. Оскільки його партія програла вибори, його кандидат у президенти програв вибори, абсолютно логічно було б з точки зору голови місцевої державної адміністрації подати у відставку, оскільки це все-таки його політична, а не економічна діяльність", - сказав Богдан.

Він також нагадав, що Кличко був призначений головою КМДА згідно з Конституцією та законом України і має скласти свої повноваження, як і всі голови, місцевих державних адміністрацій перед новообраним Президентом. Проте подання від Кабінету міністрів про звільнення Кличка з посади голова КМДА не надходило, констатував Богдан.

"Тому мною було написано нагадування на ім'я міністра Кабінету міністрів, у якому я попросив на підставі тих самих статей - статті 118 Конституції України та статті 8 про місцеві державні адміністрації надати подання про звільнення голови КМДА. У даному випадку на прес-конференції пан Кличко протестує проти тієї ж процедури, по якій він був призначений. Ті самі статті Конституції та закону України, які були використані при його призначенні в даному випадку йому вже не подобаються", - зауважив керівник ОПУ.

Відео: hromadske.ua

Як повідомлялося, 24 липня Кабінет міністрів отримав лист від Офісу президента з проханням направити подання про звільнення Віталія Кличка з посади голови Київської міської державної адміністрації.

Читайте також: Кличко заявляє, що сам керує містом і готовий відповідати за всі рішення

Раніше мер Кличко під час зустрічі з Президентом Володимиром Зеленським був поінформований про розділення повноважень в управлінні столицею.

Водночас на переконання Кличка, розділення повноважень обраного киянами мера і голови КМДА - це позбавлення столиці місцевого самоврядування.

Конституційний суд у грудні 2003 року визначив, що "Київську міську державну адміністрацію має очолювати лише особа, обрана Київським міським головою".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-